Sałatka z kaszą perłową i tuńczykiem

Ocena:

4.49 (202)

  • 35 min.
  • dla 5 osób
Wyśmienita sałatka na każdą okazję

Składniki:

  • szklanka ugotowanej kaszy perłowej
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 10 marynowanych pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka kukurydzy
  • po pół szklanki posiekanych orzechów i pestek słonecznika
  • łyżeczka musztardy
  • po 100 ml jogurtu naturalnego i majonezu
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • chili

Sałatka z kaszą perłową i tuńczykiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę wymieszać z odsączonym tuńczykiem, pokrojonymi w plasterki pieczakami, posiekanym czosnkiem, kukurydzą, orzechami i pestkami słonecznika. musztardę utrz majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem, zoiłami prowansalskimi i chili polać sałatkę i wymieszać. wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne