Sałatka mintaj

Pyszny sposób na rybę.

Dodany przez: elwira

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1/2 kg płatów mintaja
  • szklanka wody
  • 4 łyżki octu
  • 1 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 1/2 łyżeczki ketchupu
  • 1/2 słoiczka przecieru
  • 4 cebule
  • 1 papryka
  • 3 ogórki kiszone lub konserwowe
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Zagotować 1 szkl. wody z octem, cukrem, ketchupem i przecierem. Na oleju usmażyć cebulę, paprykę i ogórki, zalać przygotowaną wcześniej zalewą. Mintaja pokroić na kawałki, opanierować w jajku i tartej bułce, usmażyć i dodać to gotowego już wywaru. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
ryby obiad sałatka kolacja cebula Papryka mintaj
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze