Materiały prasowe
0 (0)
Przepis na przepyszną sałatkę meksykańską z serem Salami SERENADA
Składniki na marynatę wymieszać.
Kurczaka pokroić w kostkę , wymieszać z marynatą, włożyć do lodówki na pół
godziny, następnie usmażyć na patelni i wystudzić.
Składniki sosu wymieszać.
Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy, ananasa pokroić na małe kawałki.
Ser, paprykę i cebulę pokroić w małą kostkę, jalapeño w plasterki, szczypiorek
posiekać.
Wszystkie składniki sałatki połączyć i wymieszać z sosem. Udekorować
szczypiorkiem, podawać ze świeżą, chrupiącą bagietką.
Porady
Salami to dojrzewający ser o bardzo delikatnej, wręcz aksamitnej konsystencji, która ma bezpośredni wpływ na przyjemność jedzenia. W smaku delikatny, z mleczną nutą – dzięki czemu to ser uniwersalny, dedykowany całej rodzinie. Podobnie, jak w smaku, tak i w kwestii zapachu jest subtelny, mleczno – śmietankowy.
Salami to ser typu mieszanego (szwajcarsko-holenderskiego), posiadający nieliczne, bardzo drobne oczka wielkości ziaren ryżu. Dzięki temu w całym bloku prezentuje się niezwykle interesująco i po prostu apetycznie. Jego receptura opiera się na starannie wyselekcjonowanym mleku. Dodatkowo nie zawiera laktozy, ani sztucznych barwników, czy konserwantów. Doskonały na kanapki i do dań zapiekanych.