Pomidory faszerowane sałatką

Ocena:

4.45 (171)

  • 30 min.
  • dla 8 osób
Doskonałe na imprezę, pomidorki z nadzieniem.

Składniki:

  • 8 niewielkich pomidorków
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 100 g szynki
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 100 g sera żółtego
  • 1 por
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz

Pomidory faszerowane sałatką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Por przekrawam wzdłuż na pół, kroję w piórka, sparzam wrzątkiem, studzę. Szynkę kroję w kostkę. Jajko obieram ze skorupki, drobno siekam. Ser żółty ścieram na dużych oczkach na tarce. Kukurydzę odsączam z zalewy z puszki. W misce łączę wszystkie składniki sałatki, dodaję majonez. Na koniec doprawiam pieprzem do smaku. Pomidory myję, osuszam, ścinam wierzchy i wydrążam, nakładam do każdego z nich do pełna sałatkę, przykrywam ściętymi wierzchami i podaję.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne