Napój leczniczy czosnkowo- ogórkowy

Ocena:

4.45 (160)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby
doskonały na bolące nogi, wzmacnia odporność organizmu

Składniki:

  • 1,5 szklanki kwasu z kiszonych ogórków ale tylko swojskich
  • 3 główki czosnku koniecznie polskiego

Napój leczniczy czosnkowo- ogórkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Czosnek po obraniu drobno pokroić, wrzucić do słoika 0,5 litrowego i zalać go kwasem z kiszonych ogórków.
  • Wymieszać, zakręcić i odstawić na 10 dni.
  • Pić na czczo rozcieńczając wodą. Idealny na bolące nogi. Wzmacnia też odporność organizmu.
  • Warto go pić również w czasie, gdy dopadnie nas grypa.
  • Wykonałam na bazie przepisu, który poleciła Madija .
  • Moja babcia piła podobną miksturę ale nie znałam dokładnych proporcji. Nasze babcie wiedziały co zdrowe.
  • II SMACZNA I ZDROWA HERBATKA NA BOLĄCE STAWY:
  • http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/napoje/herbatka_imbirowa_na_zdrowie
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne