Cos dla odmiany poza nalesnikami z dzemem lub serem.
Składniki:
Ciasto:
pol litra mleka
pol litra wody
ok.13 czubatych lyzek maki
pol lyzeczki soli
2 jajka
olej do smazenia
Farsz:
1 kg pieczarek
30 dag sera
4 cebule
margaryna
sol,pieprz,vegeta do smaku
Nalesniki z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Skladniki na farsz zmiksowac i w razie potrzeby dosypac maki lub dolac wody. Masa ma oklejac lyzke.
Pieczarki obrac
umyc i starkowac na duzych oczkach tarki. Ser takze starkowac. Cebule pokroic w kosteczke. Starkowane pieczarki przelozyc do rondelka
lekko posolic i dusic az puszcza soki. Zaczekac az soki wyparuja lub je odlac. Cebule zeszklic na margarynie z dodatkiem vegety. Wlac cebule do pieczarek
wymieszac
doprawic pieprzem. Calosc troche przestdzic. W tym czasie usmazyc nalesniki na oleju. Nastepnie wymieszac starkowany ser z masa cebulowo - pieczarkowa. Zwijac nalesniki
nastepnie smazyc je na rumiano. Mozna podawac z keczupem:)