maslo_chrzanowe

Masło chrzanowe

Ocena:

4.46 (144)

  • 15 min.
  • dla 10 osób

Smakowe masełko do kanapek z pasztetami, pieczenią i wędliną. Doskonałe również jako dodatek do sosu

Składniki:

  • sól - do smaku
  • chrzan utarty - 1 łyżka płaska
  • sok z cytryny - 2 łyżeczki
  • lub chrzan gotowy i odcedzony z zalewy - 1 łyżka płaska
  • oraz:
  • masło - 0,5 kostki
  • papryka - do dekoracji

Masło chrzanowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W przepisie zamiast masła można użyć masło roślinne lub margarynę.
  • Utrzeć tłuszcz, dodać chrzan, wymieszać, udekorować i odstawić do stężenia.
  • Jeśli używamy chrzanu w korzeniu to po utarciu go mieszamy z sokiem cytrynowym i dopiero z masłem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne