Tani, smaczny i szybki obiad dla Twojej rodziny lub przyjaciół.
Składniki:
50 DAG PIECZAREK
10 PLASTRÓW SZYNKI NAJLEPIEJ DROBIOWEJ
30 DAG MAKARONU RURKI
PUSZKA ZIELONEGO GROSZKU
SŁODKA ŚMIETANA 18% DO ZUP I SOSÓW
PÓŁ FILIŻANKI STARTEGO PARMEZANU BĄDŹ MAŁY SEREK TOPIONY ŚMIETANKOWY
OREGANO
SÓL
PIEPRZ
Makaron z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
- pokrojoną w cienkie paseczki szynkę podsmażamy na patelni,
- przekładamy do głębszego naczynia i dodajemy pieczarki wszystko razem dusimy przez około 20 minut
- między czasie do gotujemy makaron,
- do pieczarek i szynki dodajemy 1/2 puszki groszku , po czym dolewamy śmietanę i jeśli nie posiadamy parmezanu dodajemy pokrojony na malutkie kawałki serek topiony i całość dusimy jeszcze 3 ok. minut
-wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem,
- po nałożeniu na talerze posypujemy startym parmezanem jesli wczesniej nie dodalismy serkka topionego i posypujemy odrobiną oregano.