Makaron z szynką i pieczarkami

Ocena:

4.44 (145)

  • 35 min.
  • dla 4 osób
Tani, smaczny i szybki obiad dla Twojej rodziny lub przyjaciół.

Składniki:

  • 50 DAG PIECZAREK
  • 10 PLASTRÓW SZYNKI NAJLEPIEJ DROBIOWEJ
  • 30 DAG MAKARONU RURKI
  • PUSZKA ZIELONEGO GROSZKU
  • SŁODKA ŚMIETANA 18% DO ZUP I SOSÓW
  • PÓŁ FILIŻANKI STARTEGO PARMEZANU BĄDŹ MAŁY SEREK TOPIONY ŚMIETANKOWY
  • OREGANO
  • SÓL
  • PIEPRZ

Makaron z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • - pokrojoną w cienkie paseczki szynkę podsmażamy na patelni,
  • - przekładamy do głębszego naczynia i dodajemy pieczarki wszystko razem dusimy przez około 20 minut
  • - między czasie do gotujemy makaron,
  • - do pieczarek i szynki dodajemy 1/2 puszki groszku , po czym dolewamy śmietanę i jeśli nie posiadamy parmezanu dodajemy pokrojony na malutkie kawałki serek topiony i całość dusimy jeszcze 3 ok. minut
  • -wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem,
  • - po nałożeniu na talerze posypujemy startym parmezanem jesli wczesniej nie dodalismy serkka topionego i posypujemy odrobiną oregano.
  • - można udekorować świeżą bazylią
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne