Jajecznica z porem

Smakuje podobnie jak jajecznica z cebulką lecz tej smak jest bardziej wyrazisty. Polecam :-)

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 11 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 jajka kurze
  • por (jasna część długość 20 cm)
  • 2 łyżki masło
  • sól (wg uznania)

Przygotowanie

  1. Pora myjemy pod bieżącą wodą-osuszamy i kroimy w krążki.
  2. Jajka rozmącamy w kubku z odrobiną soli. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pora.
  3. Smażymy go mieszając do tej pory aż nam lekko zwiędnie(patrz zdjęcie nr.3).Następnie wlewamy jajka i mieszamy ciągle do ścięcia się jaj....

Komentarz redakcji

Jajecznica z pomidorami również jest bardzo smaczna - lekko kwaskowa, ma świeży smak i nabiera pomarańczowego koloru. Pomidory najlepiej pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i wrzucić do masy jajecznej. Wolisz zielone? Wypróbuj jajecznicę ze szpinakiem - umyte liście wymieszaj z jajkami i smaż jak zwykle - szybko zmiękną.
sniadanie jajka jajecznica por
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze