Jajecznica po hiszpańsku

Ocena:

4.45 (150)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Smaczny....

Składniki:

  • Składniki
  • 6 jajek
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 2 średnie cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i i pieprz do smaku

Jajecznica po hiszpańsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pomidory sparzyć. Obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pomidory. Dusić przez ok. 15 min. Doprawić solą i pieprzem. Dodać rozkłócone jajka. Dokładnie wymieszać. Smażyć aż jajka się zetną. Jajecznicę posypać natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne