Ciasto czekoladowo-makowe

Ocena:

4.51 (160)

  • 1 godz. 30 min.
Ciasto czekoladowo-makowe

Składniki:

  • 1 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 20 dag margaryny Kasia
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki kakao
  • 5 łyżek maku

Ciasto czekoladowo-makowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzać c cukrem wanilinowymi proszkiem do pieczenia.
  • 2. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku.
  • 3. Masę dodać do mąki pszennej i ziemniaczanej, dodać mleko z cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Wymiezać.
  • 4. Ciasto podzielić. Do 3/4 ciasta dodać kakao, a do 1/4 mak.
  • 5. Masę kakaową wylać na blachę, a na nią nałożyć masę makową.
  • 6. Piec około 50 minut w 180 C
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne