Brownies z lodami i sosem czekoladowym

Ocena:

4.49 (188)

  • 45 min.
  • dla 8 osób

Pyszny deser z lodami, nie tylko na przyjęcia

Składniki:

  • 2 gorzkie czekolady po 100 g (w tym jedna powinna być minimum 70%)
  • 100 g mąki
  • 6 jajek
  • 300 g cukru
  • 200 g masła
  • ½ szklanki orzechów włoskich lub migdałów
  • 2 opakowania lodów Algida Śmietankowa Czekolada w czteropaku
  • Sos:
  • ½ tabliczki czekolady, 4 łyżki mleka, 2 łyżki masła

Brownies z lodami i sosem czekoladowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło i też rozpuścić. Mieszać aby się połączyły.
  • Jajka ubić. Dodać do nich cukier, mąkę i masę czekoladową. Energicznie wszystko razem ubijać. Dodać orzechy.
  • Masę wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temperaturze 180 st C.
  • Przygotować sos rozpuszczając wszystkie składniki razem stale mieszając.
  • Na gorące ciasto nakładać porcję lodów, polewać sosem i od razu podawać.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne