Przepisy kulinarne
Piątek, 1 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44035
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa z serków topionych

Zupa z serków topionych  lexi27
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Czas gotowania: 80 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1,5 litra wody
  • 1 kostka rosołowa
  • 30 dkg małych pieczarek
  • 30 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 śedniej wielkości por (jego biała częśc)
  • 1 mała cebula
  • 2 podłużne ziołowe serki topione (2 x 100g)
  • 2 ziela angielskie
  • 2 liscie laurowe
  • 2 łyżeczki mąki
  • 1 łyżka tłuszczu do smażenia

Pyszna, sycąca i delikatna w smaku zupa !

Etapy przygotowania

Wodę zagotowac, dodac 1 kostkę rosołową oraz umyty i pokrojony w drobne paseczki por, ziela angielskie i liście laurowe.
Cebulę pokroic w kostkę zeszklic na patelni na odrobinie tłuszczu. Pieczarki umyc, pokroic w plasterki i dodac do cebulki. Smazyc do odparowania płynu.
Mięso podzielic na drobne cząstki, posolic i podsmażyc do ściecia - około 10 minut.
Do gotujacego sie rosołu dodac podsmażone pieczarki i mięso mielone. Gotowac około 15 minut na małym ogniu. Nastepnie rozpuścic 2 serki topione w 3/4 szklanki przegotowanej ciepłej (ale nie wrzącej) wody i dodac 2 łyżeczki mąki.
Wlac rozrobione serki do zupy i zagotowac. Na koniec jeśli zajdzie potrzeba doprawic zupę solą i pieprzem.
Podawac z białym pieczywem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
35

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55

Ilosc dodanych przepisow:
393