Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43587
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1,5 l wywaru mięsnego (może być z kostki)
  • 25 dag włoszczyzny
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 3 ziemniaki
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • sól
  • kilka gałązek cząbru

smaczna zdrowa zupa fasolkowa....

Etapy przygotowania

Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę.

Fasolkę oczyścić, opukać, pokroić na kawałki.

Rozdrobnione warzywa i fasolkę zalać gorącym wywarem i gotować.

Ziemniaki umyć, obrać, wypłukać, pokroić w kostkę, wrzucić do podgotowanych warzyw. Całość gotować do miękkości.

Utrzeć tłuszcz z mąką, podprawić zupę i zagotować. Doprawić solą. Na koniec dodać świeże lub suszone listki cząbru.

Zamiast świeżej fasolki można użyć mrożonej lub konserwowej wraz z zalewą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!