Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa z fasolki

Zupa z fasolki  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 170 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 30 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 10 dag włoszczyzny
  • cebula
  • 5 dag szynki
  • 1 l bulionu wołowego
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • biały pieprz
  • sól

Etapy przygotowania

Włoszczyznę dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w bardzo małą kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Szynkę pokroić na małe kawałki.

Fasolkę, włoszczyznę, cebulę i szynkę włożyć do rondla, zalać połową bulionu. Gotować do miękkości (ok. 15 minut), po czym dodać masło i zalać pozostałym bulionem, zagotować.

Mąkę wymieszać z odrobiną wody i śmietaną, mieszając wlać do zupy, przyprawić solą i pieprzem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!