Przepisy kulinarne
Piątek, 21 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44340
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa z fasolki

Zupa z fasolki  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 170 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 30 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 10 dag włoszczyzny
  • cebula
  • 5 dag szynki
  • 1 l bulionu wołowego
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • biały pieprz
  • sól

Etapy przygotowania

Włoszczyznę dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w bardzo małą kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Szynkę pokroić na małe kawałki.

Fasolkę, włoszczyznę, cebulę i szynkę włożyć do rondla, zalać połową bulionu. Gotować do miękkości (ok. 15 minut), po czym dodać masło i zalać pozostałym bulionem, zagotować.

Mąkę wymieszać z odrobiną wody i śmietaną, mieszając wlać do zupy, przyprawić solą i pieprzem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
172

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56