Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44431
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa rybna

Zupa rybna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 230 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 3 plastry wędzonego boczku
  • 70 dag świeżych lub mrożonych filetów z ryb (dorsz, karp, panga)
  • łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 6 szklanek wywaru rybnego lub warzywnego
  • 3 pomidory
  • 4 ziemniaki
  • łyżka natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 7 łyżek mąki
  • jajko
  • łyżka natki pietruszki

Etapy przygotowania

Boczek pokroić w małą kostkę, lekko wytopić na rozgrzanej patelni. Dodać pokrojone w spore kawałki filety (bez skóry). Smażyć około 2 minut. (Uważać, żeby kawałki ryb się nie rozpadały). Przyprawić słodką papryką w proszku.

Ryby z boczkiem przełożyć ostrożnie do dużego garnka. Zalać wywarem, gotować 10 minut na małym ogniu. Pomidory umyć, sparzyć w rondelku, zahartować, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa dodać do zupy. Gotować 10 minut. Czasem zamieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Mąkę wymieszać z roztrzepanym jajkiem, 3 łyżkami ciepłej wody, posiekaną natką i szczyptą soli. Odstawić na 5 minut, aby ciasto odpoczęło. Porcje ciasta wkładać do zupy łyżeczką. Gotować 10 minut, aż wypłyną. Zupę podawać posypaną natką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962