Przepisy kulinarne
Sobota, 20 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44182
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa rybna

Zupa rybna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 230 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 3 plastry wędzonego boczku
  • 70 dag świeżych lub mrożonych filetów z ryb (dorsz, karp, panga)
  • łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 6 szklanek wywaru rybnego lub warzywnego
  • 3 pomidory
  • 4 ziemniaki
  • łyżka natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 7 łyżek mąki
  • jajko
  • łyżka natki pietruszki

Etapy przygotowania

Boczek pokroić w małą kostkę, lekko wytopić na rozgrzanej patelni. Dodać pokrojone w spore kawałki filety (bez skóry). Smażyć około 2 minut. (Uważać, żeby kawałki ryb się nie rozpadały). Przyprawić słodką papryką w proszku.

Ryby z boczkiem przełożyć ostrożnie do dużego garnka. Zalać wywarem, gotować 10 minut na małym ogniu. Pomidory umyć, sparzyć w rondelku, zahartować, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa dodać do zupy. Gotować 10 minut. Czasem zamieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Mąkę wymieszać z roztrzepanym jajkiem, 3 łyżkami ciepłej wody, posiekaną natką i szczyptą soli. Odstawić na 5 minut, aby ciasto odpoczęło. Porcje ciasta wkładać do zupy łyżeczką. Gotować 10 minut, aż wypłyną. Zupę podawać posypaną natką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404