Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa rybna

Zupa rybna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 230 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 3 plastry wędzonego boczku
  • 70 dag świeżych lub mrożonych filetów z ryb (dorsz, karp, panga)
  • łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 6 szklanek wywaru rybnego lub warzywnego
  • 3 pomidory
  • 4 ziemniaki
  • łyżka natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 7 łyżek mąki
  • jajko
  • łyżka natki pietruszki

Etapy przygotowania

Boczek pokroić w małą kostkę, lekko wytopić na rozgrzanej patelni. Dodać pokrojone w spore kawałki filety (bez skóry). Smażyć około 2 minut. (Uważać, żeby kawałki ryb się nie rozpadały). Przyprawić słodką papryką w proszku.

Ryby z boczkiem przełożyć ostrożnie do dużego garnka. Zalać wywarem, gotować 10 minut na małym ogniu. Pomidory umyć, sparzyć w rondelku, zahartować, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa dodać do zupy. Gotować 10 minut. Czasem zamieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Mąkę wymieszać z roztrzepanym jajkiem, 3 łyżkami ciepłej wody, posiekaną natką i szczyptą soli. Odstawić na 5 minut, aby ciasto odpoczęło. Porcje ciasta wkładać do zupy łyżeczką. Gotować 10 minut, aż wypłyną. Zupę podawać posypaną natką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!