Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa miso

Zupa miso
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 100 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 l bulionu jarzynowego
  • 2 łyżki pasty miso
  • 15 dag tofu
  • 15 dag grzybów shiitake
  • 15 dag białej rzodkwi
  • sól

Etapy przygotowania

Rzodkiew obrać, pokroić w cienkie paski. Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Tofu pokroić w kostkę.

Bulion podgrzać w rondlu, dodać miso, mieszając rozpuścić. Dodać rzodkiew, grzyby i tofu, gotować około 15 minut, przyprawić.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
31.10.2009

nie znam miso

 
12.12.2008

Polecam zupy miso. Każdy może stam stworzyć swoją zupe.Podstawą jest pasta miso- do wyboru albo na bazie ryżu, albo na bazie jęczmienia( każdy rodzaj miso ma inny kolor pasty) Ważne: miso dodajemy do zupy na końcu- zupę zdejmujemy z palnika i po jakimś czasie dodajemy trochę miso- w zależności jak duż a jest porcja zupy. Mieszamy miso aż się w zupie rozpuści. Zupa miso to po prostu bulion z różnymi warzywami wedle uznania plus pasta miso. Wykwintności zupie miso dodają: grzyby mun, wakamek i komu= glony oraz serek tofu pokrojony w kosteczkę i pokruszone nori.





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!