Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa miso

Zupa miso
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 100 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 l bulionu jarzynowego
  • 2 łyżki pasty miso
  • 15 dag tofu
  • 15 dag grzybów shiitake
  • 15 dag białej rzodkwi
  • sól

Etapy przygotowania

Rzodkiew obrać, pokroić w cienkie paski. Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Tofu pokroić w kostkę.

Bulion podgrzać w rondlu, dodać miso, mieszając rozpuścić. Dodać rzodkiew, grzyby i tofu, gotować około 15 minut, przyprawić.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
31.10.2009

nie znam miso

 
12.12.2008

Polecam zupy miso. Każdy może stam stworzyć swoją zupe.Podstawą jest pasta miso- do wyboru albo na bazie ryżu, albo na bazie jęczmienia( każdy rodzaj miso ma inny kolor pasty) Ważne: miso dodajemy do zupy na końcu- zupę zdejmujemy z palnika i po jakimś czasie dodajemy trochę miso- w zależności jak duż a jest porcja zupy. Mieszamy miso aż się w zupie rozpuści. Zupa miso to po prostu bulion z różnymi warzywami wedle uznania plus pasta miso. Wykwintności zupie miso dodają: grzyby mun, wakamek i komu= glony oraz serek tofu pokrojony w kosteczkę i pokruszone nori.





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117