Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa kurkowa

Zupa kurkowa Pyza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas gotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • - 0,5 kg świeżych kurek
  • - 4-5 średniej wielkości ziemniaków
  • - 1 cebula
  • - 2-3 łyżki masła
  • - 1 litr wywaru warzywnego
  • - 1/3 szkl. śmietany 18%
  • - 1 płaska łyżeczka mąki pszennej
  • - 0,5 szklanki świeżego soku z marchwi
  • - do smaku: sól i pieprz mielony
  • - do posypania: posiekana natka pietruszki

Dodanie świeżego soku marchwiowego powoduję, że zupa ma śliczny kolor i świetny, słodkawy smak.

Etapy przygotowania

Kurki dokładnie oczyścić, opłukać, większe pokroić.
Na patelni rozpuścić masło, zeszklić na nim posiekaną drobno cebulę, dodać grzyby, dusić 10 min.. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać w garnku wywarem, dodać grzyby, gotować kilka minut aż ziemniaki będą miękkie. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i szczypta soli, zahartować niewielką ilością zupy, wlać do garnką, dodać sok marchwiowy, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36