Przepisy kulinarne
Piątek, 19 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44431
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa jarzynowa na mięsie

Zupa jarzynowa na mięsie
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1,5 l wody
  • 40 dag chudej wołowiny rosołowej
  • średni por
  • 1/2 selera
  • pietruszka
  • 2 marchewki
  • 1/2 szklanki zielonego groszku
  • 1/2 średniej wielkości kalafiora
  • 20dag brukselki
  • 2 ziemniaki
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz

polecam zupę jarzynową.....

Etapy przygotowania

Mięso umyć, zalać wodą i gotować pod przykryciem aż będzie prawie miękkie, posolić.

Warzywa korzeniowe umyć oraz por, obrać, opłukać, pokroić w paseczki lub talarki i razem z groszkiem włożyć do gotującego się mięsa. Ziemniaki  umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Kalafior umyć, podzielić na różyczki i wraz z umytą brukselką i ziemniakami dorzucić do zupy. Wszystko razem gotować do miękkości.

Miękkie mięso wyjąć, pokroić w kostkę.

Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ja wywarem, zagęścić zupę i zagotować.

Doprawić do smaku solą, dodać pokrojone mięso.

Zupę można podawać jako samodzielne danie obiadowe.  

Zupę bez zagęszczenia można podawać na pierwsze danie, a mięso wykorzystać na drugie danie.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962