Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa grzybowa - rydzowa na boczku

Zupa grzybowa - rydzowa na boczku  Miód Malina Studio
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1/2 kg rydzów (świeżych lub z zalewy)
  • masło
  • porcja rosołowa z kurczaka
  • skórka z wędzonego boczku
  • 2 liście laurowe
  • po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz mielony
  • 3–4 ziemniaki
  • marchewka
  • śmietana 30%
  • natka pietruszki

Etapy przygotowania

Przepisy na zupę grzybową :

Zupa grzybowa  - rydzowa na boczku

Rydze myjemy (te z zalewy przelewamy wodą na sicie), większe kroimy, mniejsze zostawiamy w całości. Wrzucamy na dużą patelnię, na sporą ilość roztopionego masła i dusimy, aż odparuje cały sok.

Osobno gotujemy wywar z kurczaka, skórki z boczku i przypraw, szumujemy.

Wrzucamy pocięte w kostkę ziemniaki i marchewkę, gdy będą prawie miękkie, dokładamy grzyby, gotujemy razem parę minut. Przyprawiamy do smaku, zabielamy śmietaną. Przed podaniem posypujemy siekaną natką.

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238