Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44198
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa fasolowa na żeberkach

Zupa fasolowa na żeberkach luna19
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 400 gr żeberek
  • 250 gr dużej fasoli Jaś
  • 200 gr wiejskiej kiełbasy
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • kawałek selera
  • sól
  • pieprz
  • szczypta majeranku
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka kucharka
  • natka pietruszki
  • koperek

Smakowita gorąca fasolówka.

Etapy przygotowania

Fasolę namoczyć najlepiej na noc, rano przepłukać i zalać czystą wodą. Mięso wypłukać.
zalać 2 l wody, dodać fasolę, listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz, pokrojoną na plasterki marchewkę, cebulę, czosnek i seler posiekany drobno lub w całym kawałku ( ja dodaję cały gdyż rodzina za nim nie przepada, potem wyrzucam) Kiedy mięso i fasola są już miękkie, mięso wyjmuję i dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbaskę pokrojoną na plasterki, w międzyczasie rozdrobnić mięso i dodać do zupy. Ugotować do miękkości ziemniaków. Dodać dużo natki pietruszki i koperku..


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405