Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa buraczkowa

Zupa buraczkowa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 70 minut
Czas gotowania: 60 minut

Składniki

  • woda 3 litry
  • mięso na zupę 60 dag ( do wyboru: chude żeberka, mostki, wołowe itp)
  • ziemniaki 6 szt
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • buraczki 3 szt
  • fasolka zielona (szparagowa) 20 dag
  • śmietana 18% 250 ml
  • mąka 2 łyżki
  • ziele angielskie, listek laurowy
  • koperek

idealna na mroźne dni

Etapy przygotowania

Mięso zalewamy wodą gotujemy z listkiem laurowym, zielem angielskim, marchewka, pietruszką, po około 30 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę buraczki, pokrojoną fasolkę, ziemniaki w kostkę. Gotujemy całośc do miękkości mięsa i warzyw. W tym czasie wyjmujemy marchewke z zupy kroimy w kostke i ponownie wrzucamy. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, zaprawiamy zupę. Następnie dodajemy śmietanę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, podajemy z dodatkiem koperku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!