Przepisy kulinarne
Niedziela, 26 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44691
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wykwintna zupa z porów z mięsem

Wykwintna zupa z porów z mięsem A. Kulesza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 220 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 25 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1/2 kg pieczarek
  • łyżka masła
  • 4 pory
  • duży serek topiony
  • kwaśna śmietana
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Smakowita zupa z porów.

Etapy przygotowania

Ziemniaki i marchewkę umyć, obrać, pokroić. Dodać do gorącego bulionu. Gotować 20 minut na małym ogniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Połowę podsmażyć na maśle, dodać do gotującej się zupy razem z niepodsmażonymi.

Pory umyć, pokroić w skośne plasterki. Dodać do zupy, gdy wszystkie warzywa będą już miękkie. Gotować jeszcze około 5 min. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć serek topiony i mieszać, aż się całkowicie rozpuści.

Na rozgrzanym oleju zrumienić mięso, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do zupy. Dodać śmietanę. Podawać z natką.

Elegancko podana
Zupa będzie bardziej efektowna, gdy z mielonego mięsa, przesmażonej cebulki
i tartej bułki zrobisz pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.11.2008

super zupka, muszę spróbować, uwielbiam pory





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3038

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
15

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
25

Katkabx

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
21