Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wykwintna zupa z porów z mięsem

Wykwintna zupa z porów z mięsem A. Kulesza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 220 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 25 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1/2 kg pieczarek
  • łyżka masła
  • 4 pory
  • duży serek topiony
  • kwaśna śmietana
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Smakowita zupa z porów.

Etapy przygotowania

Ziemniaki i marchewkę umyć, obrać, pokroić. Dodać do gorącego bulionu. Gotować 20 minut na małym ogniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Połowę podsmażyć na maśle, dodać do gotującej się zupy razem z niepodsmażonymi.

Pory umyć, pokroić w skośne plasterki. Dodać do zupy, gdy wszystkie warzywa będą już miękkie. Gotować jeszcze około 5 min. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć serek topiony i mieszać, aż się całkowicie rozpuści.

Na rozgrzanym oleju zrumienić mięso, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do zupy. Dodać śmietanę. Podawać z natką.

Elegancko podana
Zupa będzie bardziej efektowna, gdy z mielonego mięsa, przesmażonej cebulki
i tartej bułki zrobisz pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.11.2008

super zupka, muszę spróbować, uwielbiam pory





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36