Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wykwintna zupa z porów z mięsem

Wykwintna zupa z porów z mięsem A. Kulesza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 220 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 25 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1/2 kg pieczarek
  • łyżka masła
  • 4 pory
  • duży serek topiony
  • kwaśna śmietana
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Smakowita zupa z porów.

Etapy przygotowania

Ziemniaki i marchewkę umyć, obrać, pokroić. Dodać do gorącego bulionu. Gotować 20 minut na małym ogniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Połowę podsmażyć na maśle, dodać do gotującej się zupy razem z niepodsmażonymi.

Pory umyć, pokroić w skośne plasterki. Dodać do zupy, gdy wszystkie warzywa będą już miękkie. Gotować jeszcze około 5 min. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć serek topiony i mieszać, aż się całkowicie rozpuści.

Na rozgrzanym oleju zrumienić mięso, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do zupy. Dodać śmietanę. Podawać z natką.

Elegancko podana
Zupa będzie bardziej efektowna, gdy z mielonego mięsa, przesmażonej cebulki
i tartej bułki zrobisz pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.11.2008

super zupka, muszę spróbować, uwielbiam pory





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!