Przepisy kulinarne
Sobota, 2 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44035
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 75 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 50 dag wołowego zrazowego
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 strąki papryki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • kilka ziemniaków
  • łyżka mąki
  • łyżka smalcu
  • 3-4 łyżki wina wytrawnego
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

polecam pyszną zupę gulaszową na obiad....

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w drobną kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną cebulę, marchewki i strąki papryki, przełożyć do rondla. Osolić, udusić, podlewając wodą. Gdy mięso będzie prawie miękkie, uzupełnić ilość wody do objętości 1 litra, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować. Zupę przyprawić koncentratem pomidorowym, mielonym pieprzem i papryką, wlać wino.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
35

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55

Ilosc dodanych przepisow:
393