Przepisy kulinarne
Piątek, 28 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44355
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 75 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 50 dag wołowego zrazowego
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 strąki papryki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • kilka ziemniaków
  • łyżka mąki
  • łyżka smalcu
  • 3-4 łyżki wina wytrawnego
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

polecam pyszną zupę gulaszową na obiad....

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w drobną kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną cebulę, marchewki i strąki papryki, przełożyć do rondla. Osolić, udusić, podlewając wodą. Gdy mięso będzie prawie miękkie, uzupełnić ilość wody do objętości 1 litra, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować. Zupę przyprawić koncentratem pomidorowym, mielonym pieprzem i papryką, wlać wino.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
214

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2960

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5