Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Rosół z kury

Rosół z kury Joanna G
Dodane przez:
Czas przygotowania: 200 minut
Czas gotowania: 2 godzin
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • Pół kury,
  • marchewka, 2-3
  • pietruszka korzeń, 1
  • pietruszka zielona, pęczek
  • cebula, 1
  • seler korzeń, pół
  • pora, biała część
  • ziele angielskie 2 szt
  • liść laurowy, 2 szt
  • sól, vegeta do smaku,
  • łyżeczka cukru,
  • pieprz biały szczypta
  • makaron jaki chcecie

Najlepszy rosół na przeziebienie

Etapy przygotowania

Kurę wkładamy do garnka z dodatkiem odrobiny soli najpierw ją należy obgotować z 15 minut potem odlewamy szumowiny . Zalewamy znowu woda dodajemy marchew ,cebule opaloną nad gazem która nada klarowności rosołowi . Resztę warzyw myje i dodaje do rosołu . Teraz dodaje ziele angielskie , liść laurowy i natkę pietruszki . Rosół z kury gotujemy koło 2 godzin na małym ogniu . po dwóch godzinach doprawiamy vegetą dodajemy czosnek i jeszcze gotujemy z pół godziny i gotowe . 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117