Przepisy kulinarne
Środa, 23 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Klasyczna ogórkowa

Klasyczna ogórkowa  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 90 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 3 skrzydełka kurczaka
  • 2 ziemniaki
  • włoszczyzna
  • 1/2 kg kiszonych ogórków
  • liść laurowy
  • 1/2 szklanki śmietany
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól

Etapy przygotowania

■ Włoszczyznę i ziemniaki umyć, obrać. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę. Skrzydełka umyć.

■ Do garnka włożyć skrzydełka, włoszczyznę, liść laurowy, ziarna pieprzu. Zalać wodą, zagotować.

■ Po 5 minutach dodać ziemniaki. Kiedy skrzydełka i włoszczyzna będą miękkie, wyjąć je z wywaru. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do zupy razem ze startymi na tarce ogórkami. Doprowadzić do wrzenia.

■ Zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, doprawić.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194