Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Klasyczna ogórkowa

Klasyczna ogórkowa  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 90 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 3 skrzydełka kurczaka
  • 2 ziemniaki
  • włoszczyzna
  • 1/2 kg kiszonych ogórków
  • liść laurowy
  • 1/2 szklanki śmietany
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól

Etapy przygotowania

■ Włoszczyznę i ziemniaki umyć, obrać. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę. Skrzydełka umyć.

■ Do garnka włożyć skrzydełka, włoszczyznę, liść laurowy, ziarna pieprzu. Zalać wodą, zagotować.

■ Po 5 minutach dodać ziemniaki. Kiedy skrzydełka i włoszczyzna będą miękkie, wyjąć je z wywaru. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do zupy razem ze startymi na tarce ogórkami. Doprowadzić do wrzenia.

■ Zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, doprawić.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!