Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • •bulion warzywny lub drobiowy 3 szkl
  • •kapusta pekińska 1 szt mała
  • •czerwona papryka
  • •marchewka
  • •ziemniaki 4 szt
  • •oliwa 2 łyżki
  • •liść laurowy
  • •ziele angielske 2 ziarna
  • •cząber lub tymianek 1/2 łyżeczki•papryka mielona słodka 1/2 łyżeczki
  • •koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
  • •sok z cytryny 1 łyżeczka
  • •natki pietruszki posiekana 1 łyżka
  • •sól
  • pieprz

polecam zupę z kapusty pekińskiej...

Etapy przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić. Kapustę posiekać, marchewkę pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podsmażyć chwilę , dodać pozostałe warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotować aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać natką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.2.2010

Fajnie się zapowaiada ta zupka





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167