Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Barszcz czerwony z ziemniakami

Barszcz czerwony z ziemniakami Danusia19671
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Ilość porcji: 10

Składniki

  • Marchew -250 g
  • Pietruszka -100 g
  • Seler -50 g
  • Por -100 g
  • Buraki czerwone -1,50 kg
  • Mąka -50 g
  • Śmietana -200 g
  • Cukier -30 g
  • Ziemniaki -2 kg
  • Kwasek cytrynowy
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Sól

Dobra i pożywna zupka.

Etapy przygotowania

Warzywa, umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, zalać wrzącą wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować.

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostke, dodać do przygotowanych warzyw i ugotować.

Buraki obrać, opłukać, pokroić w plastry, zalać wodą i ugotować.

Pod koniec gotowania zakwasić kwaskiem cytrynowym, odcedzić.

Wywar z buraków dodać do włoszczyzny z ziemniakami.

Śmietanę rozmieszać z mąką, następnie rozprowadzić niewielką ilościa gorącej zupy, dodać do zupy, doprawić do smaku cukrem i solą, zagotować


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!