Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

SUROWKA Z KAPUSTY PEKINSKIEJ

SUROWKA Z KAPUSTY PEKINSKIEJ
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 1. 250g kapusty pekinskiej;
  • 2. 1 marcheka;
  • 3. 1 lyzeczka cukru;
  • 4. 2-3 lyzki soku z cytryny (mozna zastapic kwaskiem cytrynowym);
  • 5. 250 ml kukurydzy (mala puszeczka);
  • 6. sol, pieprz
  • 7. 2-3 lyzki oleju.

Idealna surowka do miesnych potraw:)

Etapy przygotowania

Kapuste pokroic na kawalki, przelozyc do duzej miski. Marchew obrac i starkowac na tarce . Kukurydze odsaczyc z zalewy i dodac do kapusty razem z marchewka.

Polac z sokiem z cytryny, olejem przyprawic sola i pieprzem i gotowe!! Najlepiej zrobic z 15 min. przed podaniem wtedy surowka sie idealnie przegryzie i bedzie palce lizac:)SMACZNEGO

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238