Przepisy kulinarne
Niedziela, 23 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44340
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka z jajem - Nicejska

Sałatka z jajem - Nicejska  Miód Malina Studio
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • SOS:
  • 2 posiekane zabki czosnku
  • 2–3 łyżki octu z białego wina
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • SAŁATKA:
  • 10 dag mrożonej fasolki szparagowej
  • sól
  • żółta papryka
  • 1/2 ogórka weza
  • 4 pomidory
  • pęczek rzodkiewek
  • 20 dag tunczyka w oleju
  • 5 dag anchois
  • 4 jajka na twardo
  • 5 dag czarnych oliwek bez pestek
  • 2 łyżki kaparów
  • 10 dag mieszanki sałat
  • kilka gałazek natki pietruszki

Etapy przygotowania

Sałatka z jajem - Nicejska

 

Wszystkie składniki sosu ucieramy, odstawiamy. Fasolkę blanszujemy 8 min w osolonym wrzątku, odcedzamy. Oczyszczoną paprykę kroimy w grube kawałki, ogórki (ze skórka) w dość grube plasterki, pomidory – w półplasterki, rzodkiewki w plasterki. Tuńczyka osączamy, delikatnie rozdzielamy widelcem. Anchois dzielimy na mniejsze kawałki. Każde jajko dzielimy wzdłuż na 6 części. Wszystkie wymienione składniki mieszamy w salaterce z oliwkami, kaparami oraz sałata. Skrapiamy przygotowanym winegretem, dekorujemy listkami natki.

 

 

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56