Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sałatki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Czerwona kapusta z żurawiną

Czerwona kapusta z żurawiną   A. Rogalski
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 70 dag czerwonej kapusty
  • tłuszcz gęsi do smażenia
  • 2 posiekane i zrumienione cebule
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki żurawiny ze słoika
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Etapy przygotowania

Dodatki do mięsa z gęsi - Czerwona kapusta z żurawiną

 

Kapustę szatkujemy i podsmażamy na chrupiąco na tłuszczu gęsim. Dodajemy cebule, miód, smażymy ok. 5 min. Dokładamy żurawinę, tymianek, sól, pieprz i zmiażdżony czosnek. Chwilę trzymamy na ogniu. Kapusta powinna być chrupiąca, słodkawa. Podajemy na gorąco.

 

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117