Przepisy kulinarne
Wtorek, 2 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44157
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa śledziowa

Zupa śledziowa Agnieszka Jagieła
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • maślanka, trzy szklanki
  • śmietana 18 %, 200 ml
  • woda, 500ml
  • cebula, trzy sztuki (duże)
  • ocet, 2 łyżki
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • płaty(filety) śledziowe, 3 lub 4 sztuki
  • ziemniaki, 0,5 kg

Przepis dostałam od mojej mamy. Zupa jest pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Polecam!.

Etapy przygotowania

Wodę przegotować, wystudzić. Dodać dwie lub trzy łyżki octu. Cebulę kroimy i  wrzucamy do wody z octem. Dodajemy także filety śledziowe. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut. Póżniej dolewamy maślankę i śmietanę. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy drugą szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i sól. Wstawić do lodówki. Zupa musi być zimna. Ziemniaki ugotować. Obrać, wyłożyć na talerz. Zupę podać na osobnym talerzu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
55

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
52

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204