Przepisy kulinarne
Czwartek, 18 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44429
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa śledziowa

Zupa śledziowa Agnieszka Jagieła
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • maślanka, trzy szklanki
  • śmietana 18 %, 200 ml
  • woda, 500ml
  • cebula, trzy sztuki (duże)
  • ocet, 2 łyżki
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • płaty(filety) śledziowe, 3 lub 4 sztuki
  • ziemniaki, 0,5 kg

Przepis dostałam od mojej mamy. Zupa jest pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Polecam!.

Etapy przygotowania

Wodę przegotować, wystudzić. Dodać dwie lub trzy łyżki octu. Cebulę kroimy i  wrzucamy do wody z octem. Dodajemy także filety śledziowe. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut. Póżniej dolewamy maślankę i śmietanę. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy drugą szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i sól. Wstawić do lodówki. Zupa musi być zimna. Ziemniaki ugotować. Obrać, wyłożyć na talerz. Zupę podać na osobnym talerzu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962