Przepisy kulinarne
Piątek, 28 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44355
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łosoś smażony z pieczarkami :

Łosoś smażony z pieczarkami : Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 30 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 2 kawałki łososia ( steki , filet )
  • 8 dużych pieczarek
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki oliwy aromatyzowanej truflami lub prawdziwkami
  • 4 łyżki masła klarowanego ( lub jeśli nie ma to prawdziwe – nie mix )
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony

Łosoś w każdej postaci jest smaczny .To taka szybka bardzo smaczna jego postać.

Etapy przygotowania

   

Łososia skropić sokiem z cytryny , posolić i popieprzyć z obu stron .Na jednej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego i 2 łyżki klarowanego masła i smażyć na rumiano  pokrojone w grube plastry pieczarki .Gdy będą gotowe lekko posolić . W trakcie smażenia pieczarek na drugiej mniejszej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego, oliwę aromatyzowaną i 2 łyżki masła . Położyć łososia i usmażyć na rumiano z obu stron .Pieczarki razem z tłuszczem przełożyć na łososia razem z tłuszczem i dusić na małym gazie przez 5 minut.

 

Podawać z ziemniakami z wody i sałatą .

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
06.7.2010

wszystko fajnie tylko, nie polecam smazenia na oleju slonecznikowym ! ;).....nie sluzy do smazenia, pozdr

 
18.4.2009

wspaniały przepis na łososia:)





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
214

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2960

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5