Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44004
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kotlety rybne z dorsza

Kotlety rybne z dorsza Joanna 55
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 1.30 kg filetów rybnych, u mnie z dorsza
  • 1 bułka namoczona w mleku, potem osączona na sitku
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę i zeszklona ze szczyptą cukru i Vegety, na rozgrzanym oleju.
  • 2 surowe jajka
  • 6 łyżek kaszy manny
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Sok z połowy cytryny
  • Posiekany koperek
  • Pieprz kolorowy i cytrynowy
  • Sól lub Vegeta

przepyszne i soczyste kotleciki

Etapy przygotowania

W maszynce do mięsa zemleć razem : rybę, przesmażoną, schłodzonącebulę i osączoną bułkę.
Wbić jajka, dodać koperek, kaszę, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić na jednolitą masę. Odstawić na kilka minut, aby kasza spęczniała.
Formować kotlety, panierować je w bułce tartej i obsmażyć na rumiano. Dopiec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut.
Podać z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
218

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194