Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 kg pieczarek małych
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soli
  • łyżeczka białej gorczycy
  • pieprz czarny

wspaniałe na przyjęcie!!

Etapy przygotowania

Pieczarki obrać. Wrzucic na 5 min. do wrzątku i odcedzić.

Marchew drobno pokroić, cebulkę również. Do każdego

słoiczka włożyć trochę cebuli i narchwii, połyżeczce gorczycy i na koniec pieczarki.

po 25 dkg do każdego słoiczka.

Wodę z octem, cukrem i solą zagotować. Gorączalewą zalewać pieczarki, mocno zakręcić.

Pasteryzować 20 min.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
11.8.2011

W składzie nic nie piszesz o marchwi i cebuli, dopiero w przygotowaniu o nich wspominasz. Proszę napisz ile jest potrzebnych tych składników na 1kg pieczarek.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212