Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 28 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Buraki z papryką

Buraki z papryką Danusia19671
Dodane przez:
Czas przygotowania: 4 godzin

Składniki

  • Buraki czerwone -5 kg
  • Papryka -1,5 kg
  • Cebula -750 g
  • Ocet -0,5 szkl
  • Cukier -0,5 szkl
  • Olej -0,5 szkl
  • Sól

Buraczki na zimę

Etapy przygotowania

Buraki umyć, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach

Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć środek i pokroić w kostkę.

Cebulę obrać i też pokroić w kostkę.

Do buraków dodać, cukier, olej, ocet, sól, paprykę i cebulę.

Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 3 godziny.

Później przekładamy buraki do garnka i na wolnym ogniu gotujemy, ciągle mieszając do zagotowania.

Gorące buraki wkładamy do wyparzonych słoików i odwracamy słoiki do góry nogami, nie pasteryzujemy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
30.10.2011

Ja zamiast przesmażać paprykę i cebulę po prostu ka z osobna zaparzam we wrzątku i dodaję do buraków. Buraków nie gotuję tylko pasteryzuję nieco dłużej bo 20 min. Pozdrawiam

 
31.12.2009

Ja buraki gotuję, ścieram na tarce, a paprykę i cebulę podsmażam na oleju. Dodaję do buraków, oczywiście doprawiam do smaku, mieszam i do słoików. Ale pasteryzuje 10 minut.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194