Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Buraczki na zimę.

Buraczki na zimę.
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 2 kg buraczków
  • 1 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • 1 szklanka oliwy
  • 1 szklanka octu
  • Pieprz
  • Sól

buraczki zawsze pod ręką w zimowe dni, kiedy potrzebujemy warzywa do obiadu ;-)

Etapy przygotowania

   

Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w paski, wszystko wymieszać, odstawić na 24 h, a następnie pasteryzować.

Jak ktoś woli tradycyjne buraczki, nie trzeba dodawać papryki.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!