Przepisy kulinarne
Środa, 26 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44346
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

SWOJSKI SMALEC

SWOJSKI SMALEC linda0
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 60 minut

Składniki

  • 60 dag SŁONINY
  • 40 dag BOCZKU
  • 3 kawałki ŚLĄSKIEJ KIEŁBASY
  • 3 CEBULE
  • 5 ząbków CZOSNKU
  • PRZYPRAWY: sól, pieprz
  • NATKA PIETRUSZKI

Kto będąc w górach nie spróbował kromki chleba ze smalcem, niech żałuje Pychotka

Etapy przygotowania

1. Słoninę pokroić w kostkę i przetopić. Gdy zaczną robić się skwarki, dodać pokrojony w kostkę boczek i dalej topić. Następnie dodać kiełbasę i cebulę, także pokrojoną w kostkę.

2. Gdy juz wszystko będzie zrumienione odstawić z ognia i dodać drobno pokrojony czosnek i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.

3. Odstawić do ścięcia sie tłuszczu. Bardzo dobre zarówno z białym jak i ciemnym pieczywem. Proponowane dodatki: ser żółty, ogórek kiszony.

Smacznego !!!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
23.10.2009

Moja mama dodaje jeszcze tarte jablko :)

 
23.10.2009

smaczne, ale tuczące





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
4

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2959