Przepisy kulinarne
Niedziela, 23 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44340
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą

Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą lucyna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 70 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość porcji: 50

Składniki

  • CIASTO:
  • 1 kg mąki tortowej
  • 1 koska margaryny Kasia
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 7 dkg drożdży
  • 8 g soli
  • 4 jajka
  • FARSZ:
  • 1 kg ugotowanej kapusty kwaszonej
  • 1 kg ugotowanej karkówki
  • 50 dkg pieczarek
  • 3 cebule
  • olej
  • zioła prowansalskie
  • gałka muszkatałowa
  • pieprz
  • sól
  • kminek

smaczne, najczęściej spożywane z czerwonym barszczem

Etapy przygotowania

Przygotować ciasto : Do mąki dodać margarynę, wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną, dodać śmietanę rozmieszaną z drożdżami, ubitymi jajkami oraz solą. Zagnieść ciasto, pozostawić do wyrośnięcia.

Przygotować farsz : Mięso zemleć w maszynce. Cebulę drobno posiekać i lekko zarumienić na tłuszczu.Ugotowaną kapustę posiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na oleju.Wszystko wymieszać, dodać zioła prowansalskie, gałkę muszkatałową, sól, pierz. Wszystkie składniki razem krótko podsmażyć, ciągle mieszając.

Wykonanie:

Wyrośnięte ciasto rozwałkować na pasek szerokości około 15 cm i grubości 1 cm Nałożyć na środek farsz, zlepić, odwrócić "szwem" do spodu i posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem. Pokroić w prostokąty o długości 5 cm. Paszteciki ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, wsadzić do piekarnika i piec w tem.180 C około 30 minut. Podawać z czerwonym barszczem. SMACZNEGO!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56