Przepisy kulinarne
Czwartek, 23 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

parówki w cieście francuskim

parówki w cieście francuskim  rydzanka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas zapiekania: 60 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie
  • parówki 6 sztuk
  • ser żółty
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • papryka
  • musztarda
  • ketchup

parówka na każdą okazje, na zimno i na gorąco

Etapy przygotowania

Rozwijam kupione ciasto francuskie, przecinam na 6 równych części. Układam po kolei parówkę, ser, cebulę, ogórek, paprykę, można dodać pieczarki, kukurydza, każdy pomysł będzie dobry. Polewam całość ketchupem i musztardą, zawijam wszystko, lekko palcami zlepiam ciasto, żeby podczas pieczenia nam się nie rozwinęło. Tak przygotowane parówki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 C na około 20 min. Najsmaczniejsze z ketchupem, można podawać na zimno i na gorąco.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.11.2009

Ale ekstra żarcie mniam mniam.

 
10.11.2009

Pysznosci :) U mnie takie parówki zajada cała rodzina. Kijanko ja ciasto przewaznie kupuję w Biedronce lub Intermarche. W innych marketach tez pewnie znajdziesz :)

 
10.11.2009

Nie lubię parówek, ale w takim wydaniu chętnie bym zjadła. Nie mogę niestety nigdzie dostać ciasta francuskiego. :(





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210