Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

PALUSZKI Z PIERSI KURCZAKA W SEZAMIE Z SOSEM CZOSNKOWYM

PALUSZKI Z PIERSI KURCZAKA W SEZAMIE Z SOSEM CZOSNKOWYM laluna_84
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • sezam
  • majonez
  • kwaśna śmietana
  • czosnek

Przepyszne paluszki z kurczaka. Świetne na przekąskę jak i danie główne.

Etapy przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z chrząstek i błonek i pokroić w paseczki. Mięso opruszć solą, pieprzem i vegetą. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju. Usmażone paluszki obtoczyć w sesamie. (UWAGA! Nie smażyć paluszków w sezamie ponieważ sezam zgorzknieje.)

Majonez wymieszać ze śmietaną w równych proporcjach i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

Podawać jako przekąskę na zimno z sosem czosnkowym i chlebem lub na ciepło z ziemniakami/frytkami i surówką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210