Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Greckie keftedes

Greckie keftedes  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas smażenia: 15 minut
Kaloryczność: 410 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 2 świeże kajzerki
  • 2 jajka
  • łyżka musztardy
  • 10 listków świeżej mięty
  • sól, pieprz
  • 2 szklanki oleju do smażenia
  • sos:
  • 10 dag jogurtu naturalnego (najlepiej greckiego)
  • 20 listków świeżej mięty
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól

Etapy przygotowania

Kajzerki rozdrobnić i zemleć. Miętę opłukać, osuszyć, posiekać. Mięso połączyć z bułką, miętą, musztardą, jajkami. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Uformować okrągłe kotleciki, smażyć na rumiano w głębokim oleju.

Sos : miętę opłukać, osuszyć, posiekać i z sokiem z cytryny dodać do jogurtu. Sos wymieszać, posolić. Kotleciki podawać na zimno lub na gorąco, z sosem jogurtowo-miętowym.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
26.8.2009

Wspaniały przepis, udało mi się usmażyć kotleciki na płytkiej patelni i wyszły b. smaczne. Sos idealny

 
23.6.2009

Rewelacja !

 
23.6.2009

pychaaa





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!