Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ziemniaki w panierce

Ziemniaki w panierce Kwiatek
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 2 łyżki mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżka curry
  • 1 łyżka mielonego pieprzu ziołowego
  • sól
  • olej do smażenia

Pieczone ziemniaki w panierce, zamiast frytek lub ziemniaków z wody

Etapy przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. Bułkę tartą wymieszać z przyprawami. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić ziemniaki. Pierwszą część ziemniaków smażyć na małym ogniu posypując bułką zmieszaną z przyprawami (wsypać całość panierki). Pozostałe ziemniaki można już obtaczać w oleju zmieszanym z panierką. Ziemniaki muszą być obtoczone ze wszystkich stron. Opanierowane ziemniaki wrzucić na blachę z wylanym olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 45 minut. Można podawać jako dodatek do grillowanego mięsa, lub jako samodzielne danie podane z sałatką pomidorową.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
30.11.2009

To prawda (niestety), dlatego po takim obiadku proponuję wypić szklankę zielonej lub miętowej herbaty. Na mnie to działa :)

 
29.11.2009

Troszkę ciężkie to danie, mam namyśli żołądek. Jednak skuszę się i sprawdzę te ziemniaczki w swojej kuchni :)





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!