Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wiedeński gulasz cielęcy

Wiedeński gulasz cielęcy
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas duszenia: 60 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 60 dag łopatki cielęcej
  • 2 cebule
  • 2 papryki
  • 20 dag pieczarek
  • papryczka chili
  • 150 ml przecieru pomidorowego
  • po 100 ml białego wina i bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • listek laurowy
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • szczypta Papryki słodkiej PRYMAT
  • biały pieprz, sól

Etapy przygotowania

Czosnek obrać, posiekać. Cielęcinę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, czosnkiem i papryką.

Cebule obrać, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Chili oczyścić z pestek, posiekać.

Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć cielęcinę, przesmażyć. Dodać cebulę, pieczarki i chilli, wlać białe wino i bulion, dusić 20 minut. Dodać przecier pomidorowy, przyprawy, dusić do miękkości (ok. 40 minut).

Podawać z kluseczkami kładzionymi.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406