Przepisy kulinarne
Wtorek, 29 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szpinak do obiadu

Szpinak do obiadu makowiec
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • - 2 kg świeżego szpinaku
  • - 3 jajka
  • - 200 ml mleka
  • - sól, gałka muszkatołowa
  • - łyżka masła

Świeży szpinak jest o niebo lepszy niż mrożony, ma lekko winny smak i jest superzdrowy.

Etapy przygotowania

 

Szpinak obrać do pozostawienia samych liści, odrzucając twarde łodyżki. Dokładnie opłukać. Wrzucić do garnka, zalać 250 ml wody i dusić. Po ok. 15 minutach, gdy woda już wyparuje, wlać mleko, wbija jaja i dodać masło. Energicznie zamieszać. Szpinak jeszcze chwilę gotować, aż wszystkie płyny połączą się ze szpinakiem a ich nadmiar  odparuje. Na koniec doprawić solą i pół płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej.

  

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194