Przepisy kulinarne
Sobota, 4 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44895
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Swojski makaron

Swojski makaron afrodyta
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 6 jaj
  • 0,5 kg mąki

Najlepszy, bo swojski ;)

Etapy przygotowania

Z mąki i jaj zagnieść ciasto. Jeżeli będzie klejące podosypywać mąki.

Rozdzielić na 6 kulek, każdą obsypać mąką i rozwałkować na cieńkie placki i grubości 2 mm.

Rozłożyć na ręczniku do lekkiego wyschnięcia.

Po 2 godzinach pokroić placki na makaron, ręcznie bądź za pomocą maszynki.

Gotowy makaron ułożyć znów na ręczniku do całkowitego wyschnięcia.

Dobrze wyschnięty makaron można przechowywać w suchym miejscu nawet miesiąc.

Najlepszy rosół jest właśnie z swojskim makaronem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
11.3.2010

Muszę się zmobilizować i zrobić w końcu taki makaronik :)

 
07.3.2010

Bardzo smaczny jest makaron z mąki żytniej, jakiś czas temu był u mnie w domu do rosołku, palce lizać.

 
06.3.2010

Makaron domowy i do niego rosołek z wiejskiej kury, Hm, po prosu pycha.





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
11

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
181

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3094

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
8

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

Justis1

Ilosc dodanych przepisow:
2

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10