Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sos koperkowy z jajkiem

Sos koperkowy z jajkiem lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 kostki rosołowe
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz mielony
  • maggi
  • 6 jajek

Godny polecenia!!!

Etapy przygotowania

Wodę zagotować z kostkami rosołowymi i 1 łyżeczką masła.

Wsypać posiekany koperek. Śmietanę

zmieszać z mąką i zagęścić wodę z koperkiem.

Mieszać, aby nie powstały grudki.

Dodać maggi, pieprz, doprowadzic do zagotowania.

Wyłaczyć. Do sosu wrzucić ugotowane na twardo jajka, obrane ze skorupki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36