Przepisy kulinarne
Sobota, 20 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44182
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Siekane gołąbki

Siekane gołąbki  beatkaa153
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • główka kapusty
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 2 szklanki ryżu
  • cebula
  • pieprz
  • vegeta ew. sól
  • 2-3 łyżki kaszy manny
  • kostka rosołowa
  • mąka
  • olej

Pyszne gołąbki bez zawijania

Etapy przygotowania

Ryż ugotować na półmiękko. Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować. Posypać vegetą i przemieszać kilka razy, trochę ugniatając, żeby kapusta zmiękła. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kaszę mannę, ryż i odciśniętą kapustę. Doprawić do smaku i wyrobić. Formować podłużne gołąbki. Obtaczać je mące i obsmażyć je na oleju. Ułożyć je w garnku i zalać bulionem z kostki. Próżyć na małym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
13.9.2010

Wyglądają bardzo smakowicie. Muszę wypróbować:)

 
13.9.2010

Też lubię takie gołąbki.5





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404