Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Siekane gołąbki

Siekane gołąbki  beatkaa153
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • główka kapusty
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 2 szklanki ryżu
  • cebula
  • pieprz
  • vegeta ew. sól
  • 2-3 łyżki kaszy manny
  • kostka rosołowa
  • mąka
  • olej

Pyszne gołąbki bez zawijania

Etapy przygotowania

Ryż ugotować na półmiękko. Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować. Posypać vegetą i przemieszać kilka razy, trochę ugniatając, żeby kapusta zmiękła. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kaszę mannę, ryż i odciśniętą kapustę. Doprawić do smaku i wyrobić. Formować podłużne gołąbki. Obtaczać je mące i obsmażyć je na oleju. Ułożyć je w garnku i zalać bulionem z kostki. Próżyć na małym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
13.9.2010

Wyglądają bardzo smakowicie. Muszę wypróbować:)

 
13.9.2010

Też lubię takie gołąbki.5





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!