Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Schab po sztygarsku

Schab po sztygarsku buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut

Składniki

  • 1,1/2 kg. schabu b/k
  • ok.10 cienkich długich plastrów boczku
  • 1 krążek kiełbasy zwyczajnej tej samej długości co schab
  • 2 łyżki musztardy ostrej
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku
  • sól,pieprz do smaku
  • 3 łyżki margaryny

owinięty boczkiem.Polecam

Etapy przygotowania

Kiełbasę wkładamy do zamrażalki na ok.30 minut.W między czasie z oliwy,musztardy,soli,pieprzu,majeranku,czosnku wyrabiamy marynatę,nacieramy nią schab.Cienkim ostrym nożem w środku robimy tak zwany "Tunel" w który wkładamy zamrożoną kiełbasę.Schab owijamy plastrami boczku.W brytfance rozgrzewamy margarynę,wkładamy schab smażymy ze wszystkich stron na rumiano,podlewamy wodą do połowy schabu,dusimy pod przykryciem ok.40minut.Po czasie wyjmujemy schab z brytfanki przekładamy na blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160`C na ok.25 minut.W między czasie z wody i dwóch płaskich łyżek robimy zawiesinę,wlewamy do sosu gotujemy,doprawiamy do smaku.Schab wyjmujemy z piekarnika,kroimy na dwu centymetrowe plastry,dzielimy na talerze polewamy sosem,podajemy z kluskami śląskimi oraz surówkami.SMACZNEGO.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167