Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Roladki z indyka z warzywami

Roladki z indyka z warzywami  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 330 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 6 cienkich sznycli z indyka (po 15 dag)
  • 12 plastrów boczku wędzonego
  • 2 cukinie
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 łyżki musztardy z gorczycą
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Cukinię i marchewki umyć, pokroić w długie słupki. Warzywa poddusić na łyżce masła, dolać bulion i dusić ok. 5 min. Odstawić do ostygnięcia.

Każdy sznycel przekroić wzdłuż na pół. Lekko posolić, oprószyć pieprzem i cienko posmarować musztardą. Na każdym plastrze indyka położyć po plasterku boczku, poukładać paseczki warzyw. Natkę umyć, posiekać i posypać warzywa. Sznycle zrolować, tak aby warzywa wystawały, i spiąć wykałaczkami.

Na patelni rozgrzać masło z olejem i porcjami smażyć roladki, rumieniąc je z każdej strony. Wlać 100 ml wody, przykryć i pozostawić na średnim ogniu jeszcze około 25 minut. Podawać oprószone pozostałą natką pietruszki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210