Przepisy kulinarne
Wtorek, 31 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44642
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Roladki z indyka z warzywami

Roladki z indyka z warzywami  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 330 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 6 cienkich sznycli z indyka (po 15 dag)
  • 12 plastrów boczku wędzonego
  • 2 cukinie
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 łyżki musztardy z gorczycą
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Cukinię i marchewki umyć, pokroić w długie słupki. Warzywa poddusić na łyżce masła, dolać bulion i dusić ok. 5 min. Odstawić do ostygnięcia.

Każdy sznycel przekroić wzdłuż na pół. Lekko posolić, oprószyć pieprzem i cienko posmarować musztardą. Na każdym plastrze indyka położyć po plasterku boczku, poukładać paseczki warzyw. Natkę umyć, posiekać i posypać warzywa. Sznycle zrolować, tak aby warzywa wystawały, i spiąć wykałaczkami.

Na patelni rozgrzać masło z olejem i porcjami smażyć roladki, rumieniąc je z każdej strony. Wlać 100 ml wody, przykryć i pozostawić na średnim ogniu jeszcze około 25 minut. Podawać oprószone pozostałą natką pietruszki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3021

radobaryl

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
3

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
114